Инспектори на МРРБ открили масови нарушения по плажовете

Наложените глоби тази година са за над 130 хиляди лева.

02.09.2013 | 17:08
Инспектори на МРРБ открили масови нарушения по плажовете

Масови нарушения са открили инспекторите на регионалното министерство по българските плажове през това лято. Ведомството е наложило глоби за над 130 хиляди лева за 250 нарушения. До 30 август са направени две цялостни проверки на всички 91 плажа, дадени от Министерството на регионалното развитие на концесия или под наем.

Окончателните резултати ще бъдат готови в началото на октомври, когато ще стане ясен и реалният размер на санкциите.

Осигуряването на квалифицирани спасители е основният проблем, констатиран при проверките през сезон 2013, заяви пред медиите министър Десислава Терзиева.

Позицията на концесионерите е, че в основата на проблема е липсата на диалог с държавата и категоризацията на плажовете.

Министър Терзиева коментира и строителството на автомагистрала „Хемус“. Според нея за изграждането й ще са необходими над 800 милиона евро и заделените към момента средства няма да бъдат достатъчни. Терзиева допълни, че ще се търси друг източник на дофинансиране и няма да се допусне да има разлика в таксите за пътищата между Северна и Южна България. В този смисъл идеята, чрез събирането на тол такса да бъде довършено изграждането на „Хемус“, отпада.

Вижте и репортажа на Ирина Георгиева и оператора Бойко Маноилов от видео файла.