fallback

Британският бизнес подобри прогнозите си за икономиката на Острова

Безработицата следващата година ще намалее до 7,6%, прогнозират от CBI.

19.08.2013 | 18:20

Икономиката на Германия ще се стабилизира през втората половина на годината, след като през второто тримесечие записа най-силния ръст от година, прогнозира Bundesbank, цитирана от Нейра Чехич от Bloomberg.

Миналата седмица официалната статистика показа, че брутния вътрешен продукт на Германия е нараснал с 0,7% през второто тримесечие, което е повече от очакваното. Междувременно британският бизнес подобри прогнозите си за икономиката на Острова.

Конфедерацията на британските индустриалци, известна като CBI, повиши прогнозата си за икономическия растеж на Великобритания през тази и следващата година. „Организацията обяви, че безработицата следващата година ще намалее до 7,6%, след като през тази ще се задържи на нивото от 7,8 на сто. Това е важно, тъй като управителят на Bank of England Марк Карни обяви по-рано този месец, че планира да запази основната лихва на рекордно ниско ниво, докато безработицата не се понижи до 7%. И така, по-висок растеж, по-ниска безработица и това не е всичко. CBI очаква още, че потребителските разходи ще се увеличат през втората половина на тази и през следващата година. Организацията смята, че стимулиращите мерки на централната банка ще помогнат за подобряване на потребителското и бизнес доверието“, обобщава Чехич, специално за Bulgaria On Air.

Вижте целия коментар във видео файла.

fallback
fallback