Британският бизнес подобри прогнозите си за икономиката на Острова

Безработицата следващата година ще намалее до 7,6%, прогнозират от CBI.

19.08.2013 | 18:20
Британският бизнес подобри прогнозите си за икономиката на Острова
Британският бизнес подобри прогнозите си за икономиката на Острова

Икономиката на Германия ще се стабилизира през втората половина на годината, след като през второто тримесечие записа най-силния ръст от година, прогнозира Bundesbank, цитирана от Нейра Чехич от Bloomberg.

Миналата седмица официалната статистика показа, че брутния вътрешен продукт на Германия е нараснал с 0,7% през второто тримесечие, което е повече от очакваното. Междувременно британският бизнес подобри прогнозите си за икономиката на Острова.

Конфедерацията на британските индустриалци, известна като CBI, повиши прогнозата си за икономическия растеж на Великобритания през тази и следващата година. „Организацията обяви, че безработицата следващата година ще намалее до 7,6%, след като през тази ще се задържи на нивото от 7,8 на сто. Това е важно, тъй като управителят на Bank of England Марк Карни обяви по-рано този месец, че планира да запази основната лихва на рекордно ниско ниво, докато безработицата не се понижи до 7%. И така, по-висок растеж, по-ниска безработица и това не е всичко. CBI очаква още, че потребителските разходи ще се увеличат през втората половина на тази и през следващата година. Организацията смята, че стимулиращите мерки на централната банка ще помогнат за подобряване на потребителското и бизнес доверието“, обобщава Чехич, специално за Bulgaria On Air.

Вижте целия коментар във видео файла.