Акциите на Apple поскъпнаха рязко

Причината: Милиардерът Карл Айкан разкри, че е купил голям пакет акции на компанията.

14.08.2013 | 15:12
Акциите на Apple поскъпнаха рязко
Акциите на Apple поскъпнаха рязко

Правосъдното министерство на САЩ иска ще блокира сделката по сливането на American Airlines и US Airways за 14 милиарда долара, защото е в нарушение с антитръстовото законодателство. Властите смятат, че сливането ще отслаби конкуренцията в сектора и ще доведе до по-високи цени за потребителите.

Акциите на авиокомпаниите се сринаха след новината за съдебното дело. American Airlines и US Airways смятат да обжалват решението.

Книжата на Apple поскъпнаха рязко, след като милиардерът инвеститор Карл Айкан  разкри в Twitter, че купува голям пакет акции на компаниите. Според него Apple са изключително подценени. Това е последният ход от страна на активистите инвеститори към най-скъпата технологична компания в света.

А Вие колко дарихте в турнето на Кенди. Милиардерът Уорън Бъфет предлага лакомствата на See’s Candy на шведска маса – една инициатива с благотворителна цел. Последният чек бе за рекордните 118000 долара.  

Американските акции поскъпнаха във вторник, след като продажбите на дребно скочиха в четвърти пореден месец. Това подкрепи твърденията за експанзията на икономиката.

/Дебора Кастрън, Bloomebrg, After the Bell/