Disney отчете ръст на приходите си от 4% за второто тримесечие

Очакват се много нови фантастики и анимации в следващите две години.

07.08.2013 | 14:21
Disney отчете ръст на приходите си от 4% за второто тримесечие
Disney отчете ръст на приходите си от 4% за второто тримесечие

Disney отбеляза ръст на приходите си от 4%  през второто тримесечие и общата им стойност достига 11,6 млрд. долара. Половината от постъпленията и близо две трети от общата печалба се дължат на телевизионния бизнес на компанията. В него се включват спортният канал ESPN, Disney Channel и телевизионната мрежа ABC.

За третото тримесечие се очаква растеж на медийната мрежа и разширяване на бизнеса с тематичните паркове. Има малък спад в студийните продукции, но се забелязва ръст при потребителските продукти.

Възможността за понижение на печалбите обаче беше висока, защото Disney похарчи много пари за нови филми, които не оправдаха очакванията. Причината е, че компанията инвестира в различни продукции, въпреки че предвижда провала на някои от тях. В краткосрочен план компанията няма да направи промяна в стратегията си.

В следващите две-три години се очакват много нови фантастики, с причудливи герои и с големи бюджети. Подобни са „Отмъстителите“, „X-мен“ или „Железният човек“. Предстоят и много нови анимации на Pixar, както и новото поколение на филми като „Междузвездни войни“, след многомилионната сделка за покупката на Lucasfilm.

/Bloomberg/