fallback

Цената на златото отстъпва преди срещата на Фед (видео)

Очакванията на пазарните играчи са насочени към запазване на текущата парична политика от страна на щатската централна банка.

30.07.2013 | 13:42

Фючърсите върху златото поевтиняват минимално в електронната търговия във вторник. Инвеститорите остават в изчаквателна позиция преди предстоящата ключовата срещата на върха на Федералния резерв, предава MarketWatch.Стойността на златото с доставка през декември губи 1,75 долара, или 0,13 на сто, до 1 327,85 долара за тройунция. В предишната сесия цената на благородния метал се понижи със 7,70 долара, или 0,6%.

Скромният натиск върху цената на метала идва в навечерието на двудневната среща на Федералната комисия за отворения пазар (FOMC), на която ще бъде обсъдена бъдещата монетарна политика на САЩ. Инвеститорите са в очакване на сигнали дали и кога американската централна банка ще започне свиване на мащабната си месечна програма за изкупуване на активи в размер на 85 млрд. долара.

Количествените улеснения са разглеждани като стимул за поскъпване на златото и другите ценни метали, защото инвеститорите ги използват като хедж срещу инфлационните рискове вследствие на гъвкавите парични политики.Вижте репортаж по темата от видео файла.

fallback
fallback