fallback

Alcoa представи по-добри данни от очакваното

Повишеното търсене на компоненти за самолети се отрази благоприятно на най-големият производител на алуминий в САЩ.

09.07.2013 | 17:18

Alcoa даде силен старт на сезона на отчетите в Съединените щати. Най-големият производител на алуминий в Америка изнесе по-добри от очакваното резултати, благодарение на повишеното търсене на компоненти за самолети и електроцентрали.

Продажбите на компанията през миналото тримесечие са намалели с 2% до 5 млрд. и 850 млн. долара, но все пак се оказват повече от прогнозираните от анализаторите 5 млрд. и 790 млн.

Като се изключат ефектите на разходите за преструктуриране и уреждане на санкции, Alcoa е формирала тримесечна печалба от 76 млн. долара или по 7 цента на акция. Това също е над очакванията на пазара. Оперативната печалба в бизнеса с инженерни продукти и решения на компанията е скочила с 12% спрямо първото тримесечие.

В същото време обаче бизнесът с производство на стомана чрез топене продължава да носи загуби. Alcoa е първата, която обявява отчетите си сред компаниите на Wall Street. Акциите й се понижиха леко в часовете след официалната търговия, когато бяха изнесени резултатите. От началото на годината книжата на компанията са изтрили близо 9% от цената си.

fallback
fallback