Президентът на Cisco за програмата за наблюдение Prism (видео)

Джон Чеймбърс коментира пред Райън Чилкот от Bloomberg Television.

21.06.2013 | 14:26
Президентът на Cisco за програмата за наблюдение Prism (видео)
Президентът на Cisco за програмата за наблюдение Prism (видео)

Cisco не дава специални възможности на нито една държавна агенция или правителство в света, коментира пред Bloomberg Television президентът на компанията Джон Чеймбърс и допълни: „Софтуерът ни навсякъде е един и същ. Ние изградихме инфраструктура за Русия, за Китай, за Съединените щати. Светът - това е доверие и интегритет. Никога не сме имали проблеми. Никой не е казвал нищо подобно, въпреки че в САЩ са убедени, че помагаме на китайците.

На въпрос дали Cisco участва е програмата за наблюдение Prism Чеймбърс коментира „не участваме по отделно никъде по отделно“. Той обясни, че има разлика между компания, която прави приложения и компания, която ги пренася.

„Ние сме транспорта. И още нещо всяка компания по света е атакувана. Постоянно. Ние, също. Правителствата го правят постоянно. И сега трябва да се върнем към реалния проблем. Трябва да има правила. Те трябва да казват коя компания какво може, коя страна какво може да направи спрямо друга. И затова съм оптимист повече, отколкото някои други за американо-китайските отношения. Мисля, че двамата ни президенти си говорят добре. Те вероятно ще намерят нормите или принципите, които ще дадат насоките за поведение на страните в новата среда.

Но това говори за промените, които станаха. Интернет е мястото на целия бизнес растеж. На новите работни места“, смята Чеймбърс.