fallback

Юанът има силно влияние върху хазартните игри в Макао (видео)

Поскъпването на китайската валута означава по-добра покупателна способност и повече свободни средства за развлечения.

24.05.2013 | 11:57

Огромните приходи, които хазартната индустрия на Макао генерира, винаги са били интересна тема. В някои отношение те са индикация за това доколко са склонни да харчат китайците за подобни развлечения, отбелязва Дейвид Инглес от Bloomberg Television.В последно време управителите на казина очертават четири тенденции, които ще определят ръста на бизнеса в Макао - броят на издадените визи, особено за китайците; подобренията в инфраструктурата; състоянието на китайската икономика и, не на последно място, китайската валута. Юанът поскъпна с близо 25% от 2003 година насам. Това означава по-добра покупателна способност и повече свободни средства за развлечения, като хазарт. Подобна тенденция се приема много добре от казината в Макао.

Увеличението на печалбата в индустрията зависи на първо място от това колко бързи са игрите, тоест колко време отделят клиентите за игра и разбира се - по колко залагат. При една от най-популярните игри - „Бакара“, минималните залози бележат ръст през последните години. От едва 6 долара преди време, сега достигат 38 долара, а експертите предвиждат в скоро време  да надхвърлят 60 долара на залог. „Всичко това е заради повишения интерес към хазарта“, коментира  Инглес.

Ако и в бъдеще е налице ръст на приходите в хазартната индустрия, не е изключено да видим и нови повишения на акциите на хазартните компании, отбелязва анализаторът на Bloomberg. „Дългосрочните инвеститори, които държат тези акции, вероятно ще регистрират значителна възвращаемост и "залогът" им ще се изплати“, обобщава Дейвид Инглес.

fallback
fallback