fallback

Менда Стоянова: Държавата дължи около 105 млн. лева на бизнеса (видео)

Няма опасност за пенсиите, заяви бившият председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

09.05.2013 | 08:36

ГЕРБ няма да прави корекции във финансовата и данъчната политика, ако спечели предстоящите парламентарни избори, заяви бившият председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова в студиото на Денят ON AIR. Според нея обаче трябва да се направят сериозни структурни промени в областта на образованието и здравеопазването.

“Към края на февруари държавата дължи около 105 млн. лева на бизнеса. От тези пари близо 66 млн. лева са просрочия само на един бенефициент – Министерство на отбраната. Задълженията на общините са за около 170 млн. лева”, обясни още тя.

Според Стоянова няма никаква опасност за пенсиите, както твърдят от бившата опозиция. Възнагражденията за най-старите хора са разчетени в бюджета и щом са планирани, ще бъдат платени. Бившият шеф на бюджетната комисия обясни ще, че единствената възможност по това перо да има недостиг, е, ако възникнат проблеми с приходите. „Данните за събираемостта обаче са изключително добри. Постъпленията са повече от миналата година, а за април дори се очаква бюджета да излезе на плюс“, уточни Менда Стоянова.

Вижте във видеото още какви стъпки за подобряване на бизнес средата в България предлагат от ГЕРБ.

 

fallback
fallback