fallback

Над 200 милиона лева са получили фирмите от служебното правителство

Нещата в енергетиката няма да продължат както досега, категоричен е ресорният министър Асен Василев.

27.04.2013 | 15:02

Над 200 милиона лева е получил бизнесът в България от служебното правителство, обяви Асен Василев, министър на иконониката и енергетиката. Около 150 милиона от средствата са нисколихвени кредити по финансовия инструмент Jeremie - Съвместни европейски ресурси за микро, малки и средни предприятия.

Правим всичко възможно да помогнем на фирмите, каза Василев и допълни, че голяма част от разплащанията вече са факт - в това число и по оперативната програма за конкурентоспособност, както и от държавния бюджет. От ведомството са започнали да разглеждат договори, по които е забелязано, че има нерванопоставеност между малките и големи фирми.

Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе дали има картели у нас, но според министъра има изкривявания и цени, които са неоправдани от пазара.

Василев изрази мнение, че министерството трябва да се раздели на две отделни структури – една за икономика и друга за енергетика, за да се обърне необходимото внимание на всеки ресор. Той обясни, че в момента по-голямата част от времето му отива за справяне с проблемите в енергийния сектор.

Изненадан съм от чувството на голяма част от хората, че нещата в енергетиката може да продължат както са били досега, каза министърът. По думите му обаче това няма как да се случи докато той е на този пост.

fallback
fallback