fallback

Ваньо Танов отне лиценза на "Лукойл България"

Проверки установиха несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност.

22.04.2013 | 12:58

Директорът на Агенция „Митници”  отне лиценза на „Лукойл България” ЕООД за управление на данъчен склад.

Решението е на база извършените проверки за съответствие на средствата за измерване и контрол в данъчния склад на изискванията на Наредба № 3.

На 31 март 2013 изтече срокът, в който „Лукойл България” ЕООД трябваше да приведе дейността си в съответствие със законовите изисквания. До тази дата трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на енергийни продукти в и от нефтопровода към или от прилежащите му складови бази, част от данъчния склад.

Преди седмица Агенция „Митници” уведоми „Лукойл България” ЕООД, че поставените уреди не предават данни към информационната система на ведомството и че е установено несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност.

Преди това, проверка на Митница Столична на място установи, че в някои от базите на „Лукойл България” ЕООД няма монтирани средства за измерване и контрол, а в друга те не са свързани.

Във връзка с това Агенция „Митници” констатира, че лицензът, издаден на лицензирания сладодържател „Лукойл България” ЕООД, за управление на данъчен склад с адрес „Продуктопроводи – продуктопровод от „Лукойл Нефтохим Бургас” АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци” следва да бъде отнет.

Решението е връчено на „Лукойл България” ЕООД и съгласно ЗАДС подлежи на предварително изпълнение и може да бъде обжалвано пред съда.

fallback
fallback