От днес започва приемането на молби за енергийни помощи

Месечният доход не трябва да надвишава 187 лева, уточнява Агенцията за социално подпомагане.

15.04.2013 | 09:48
От днес започва приемането на молби за енергийни помощи

От днес започва приемането на молби за еднократни енергийни помощи в размер на 65 лева. Предварителните прогнози на социалното министерство са да подадат близо 100 000 души.

Право да подават молби имат лицата, които не са кандидатствали през миналия сезон. Социалните ще направят анкета, въз основа на която ще се издаде заповед за отпускане на добавката. Кандидатите ще трябва да отговорят дали живеят сами; големината на жилището; издадено решение от ТЕЛК. Месечният доход не трябва да надвишава 187 лева. Крайният срок за подаване на заявленията е 26 април включително, уточняват от Агенцията за социално подпомагане.

Тези, които се грижат за деца с увреждания, еднократната помощ от 50 лева ще бъде изплатена в рамките на този месец заедно с детските надбавки.

Същата сума ще получат и майките, които имат доход до 350 лева и получават обезщетение за гледане на деца до 2-годишна възраст, ще бъдат изплатени до края на май заедно с детските надбавки.

Средствата за енергийните помощи, в размер на 20 млн. лева, бяха прехвърлени от бюджета на МРРБ. Заради тази стъпка бившият ресорен министър Лиляна Павлова определи политиката като "популистка". В отговор на критиките премиерът Марин Райков увери, че строителството на пътищата няма да спре.