Борисов благодари на Барозу, че възстановил 832 милиона

По този начин фискалният резерв доближава цифрата от 5 милиарда лева, коментира лидерът на ГЕРБ.

04.04.2013 | 16:43
Борисов благодари на Барозу, че възстановил 832 милиона
Борисов благодари на Барозу, че възстановил 832 милиона

Бившият премиер Бойко Борисов благодари на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, че възстановил плащанията за земеделските субсидии в най-кратки срокове. По този начин във фискалния резерв ще влязат близо 832 милиона лева и размерът "му вече доближава 5 милиарда лева", подчерта лидерът на ГЕРБ.

След изплащането на помощите на зърнопроизводителите през февруари резервът достигна изключително ниско равнище от 3.5 милиарда лева. Преди ден служебният премиер Марин Райков също заяви, че очаква до края на седмицата Европейската комисия да възстанови плащанията към земеделците.

"Вярвам, че сътрудничеството в областта на управлението на европейските фондове между България и Европейската комисия ще продължи да бъде все толкова успешно, за да може България да се възползва в максимален размер от европейската солидарност," заяви днес Борисов. Той обясни, че изплатените средства доказали ангажимента на правителството на ГЕРБ към земеделците, които имали нужда от парите, за да покрият разходите си за торове и обработка на засетите площи.