fallback

Врачанско предприятие за резервни части е обявено за продажба

Собственикът иска 9 млн. долара, не споменава причината да се раздели с бизнеса си.

01.04.2013 | 13:15

Врачанското предприятие за производство на резервни части в химическата и металургичната индустрия "РМЗ Вратцата" се продава, съобщи сайтът businessesforsale. com. Обявена е цена от 9 млн. долара, като причините за продажбата не се споменават.

Дружеството, с управители на Радой Младенов и Христо Георгиев, е с капитал 34 800 лева, показва справка в "Дакси". Ориентирано е в производството на оборудване, заготовки и резервни части за химическата, фармацевтичната, нефтохимическата, металургичната и хранително-вкусовата промишленост. Производствената база е на площ от 16 000 квадратни метра от които застроената е 11 000.

"РМЗ Вратцата" има сключени споразумения за сътрудничество с водещи фирми в бранша, сред които японските CHISSO и TOYO, германската YTONG, както и швейцарската FRIMOCAR. През последните години сред българските клиенти на фабриката са били „Булгартрансгаз“ , "Монбат", АЕЦ "Козлодуй", "Стомана" АД, уточнява в обявата.

Тенденцията за продажба на стотици малки и средни фирми, регистрира управляващият директор на едноименната на сайта бизнес организация Business ForSale.BG Никола Стоянов още през пролетта на миналата година. Най-много били обявените за продажба хотели, заведения, магазини и различни предприятия от леката промишленост. Имало и доста оферти на строителни предприемачи, които са замразили проектите си и търсят купувач или съфинансиране.

Кризата в страната ще принуди много от малките и средните предприятия да бъдат обявени за продан, прогнозира пред Bulgaria On AIR преди година и председателят на браншовото сдружение Елеонора Негулова. “Кризата изисква промяна. Собствениците да не чакат, а още с първите сигнали за трудности в бизнеса, да мислят за нови дейности или пазари“.

fallback
fallback