Великобритания със специални закони за имигрантите

Чужденците на Острова няма да имат право на безплатни медицински прегледи.

24.03.2013 | 11:30
Великобритания със специални закони за имигрантите

Британското правителство планира да въведе нови ограничения за имигрантите, тъй като страната се е превърнала в „лесна плячка" за тях по време на управлението на лейбъристите, става ясно от публикация на Daily Telegraph.

Плановете на управляващите ще обяви в понеделник лично премиерът Дейвид Камерън, отбелязва изданието. Имигрантите ще плащат за посещението си при лекар и няма да имат право да получават общински жилища до пет години след пристигането си на Острова.

Преди да бъдат одобрени за общинско жилище кандидатите ще трябва да преминат тестове за пребиваване. Само тези, които са живели в дадената община за период от две до пет години, ще бъдат включени в листата на чакащите.
Плановете на премиера са да въведе спорните закони в следващите няколко месеца, въпреки вероятността за силна опозиция от страна на лейбъристите. Мерките имат за цел да ограничат притока на българи и румънци след отварянето на пазара на труда догодина, отбелязва изданието.

„Премиерът иска имиграционната система да подкрепя хора, които работят усърдно и живеят според правилата,” коментирал високопоставен източник пред Daily Telegraph.-„Решен е да сложи край на положението, при което хората могат да идват във Великобритания и да се възползват от социалната система и обществените услуги, без да влагат нищо в тях".