fallback

Първият Novotel в София беше открит официално

„Това е голямо признание за нашата столица и за бизнеса в България“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

21.03.2013 | 16:13

Novotel  София, който отвори врати на 1 декември 2012, беше открит официално днес.  Мениджмънтът на  хотела, собственост на българския инвеститор „Маркан“ ООД, е поверен на известната хотелска верига Accor.

„Откриването на Novotel София представлява важна стъпка в развитието на компанията в Централна и Източна Европа“, коментира Бруно Кудри, главен оперативен директор на Accor за Централна и Източна Европа и Скандинавия. „За 2013 г. имаме силен план за развитие в региона, основно чрез договори за управление и франчайз“ добави той.

Novotel е международната марка от среден клас, насочена както към бизнес клиенти, така и към туристи, с хотели, разположени в големите градове навсякъде по света.

„София се променя всеки ден пред очите ни и за мен е истинско удоволствие да посрещна най-голямата световна верига хотели тук. Това е голямо признание за нашата столица и за постоянно развиващия се бизнес в България“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването.

Сградата съчетава две функции – хотел и офисна част. Оперативната част на хотела е разположена на първите две нива на сградата, офисите са разположени на следващите шест етажа, а стаите за гости се намират на последните седем нива, стигащи до петнадесетия етаж.

 

fallback
fallback