fallback

Ryanair гласува доверие на Boeing (видео)

Нискотарифната компания направи заявка за 175 самолета от модела 737.

20.03.2013 | 17:43

Европейската нискотарифна авиокомпания Ryanair сключи споразумение с Boeing за 175 самолета от модела 737 MAX. Машините ще струват 16 милиарда долара на авиопревозвача. Моделът на Boeing има девет места повече в сравнение с А320 на Airbus, което натежало при избора на компанията производител, заяви изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О'Лиъри.

"189 места е чисто превъзходство пред 180-те на А320. Това означава, че каквото и да прави конкуренцията, ние имаме ценово предимство," отбеляза О'Лиъри.

Reuters припомня, че сделката става факт броени дни след като Ryanair загуби огромна поръчка от Airbus в полза на индонезийските си конкуренти от Lion Air. До този момент Lion Air купуваше само самолети на Boeing.

В същото време част от произведените вече самолети Dreamliner остават приземени, заради проблемите с акумулаторните батерии. От Boeing обаче уверяват, че проблемите ще бъдат решени и няма да повлияят на бъдещето на компанията.  

Миналата година Boeing изпревари по поръчки Airbus, а в началото на тази отново заемаше лидерската позиция със 191 поръчки и 83 доставки в сравнение със 181 поръчки и 80 доставки за Airbus.

fallback
fallback