fallback

Стив Ханке: Валутният борд в България не е в опасност

БНБ е уважавана институция и управлява отлично, заяви за предаването Boom&Bust американският икономист.

28.02.2013 | 18:55

Валутният борд в България не е в опасност при създалата се политическа нестабилност, заяви за предаването Boom&Bust американският икономист Стив Ханке, познат у нас като "бащата на валутния борд". Той е категоричен, че БНБ управлява отлично борда и това е една уважавана институция.

Ключовите проблеми в България са корупцията и бюрокрацията, коментира Ханке. По неговите думи това са факторите за нарушеното политическо равновесие и перманентна политическа криза. Доказателство за това е, че от 1989 нито едно българско правителство не било преизбирано.

Стив Ханке  коментира и уличните протести и политиците, които ги използват. Според него „политиците на улицата са много опасни, тъй като на това място не се раждат рационални идеи и няма как да бъдат постигнати разумни резултати“.

Тези и още интересни коментари относно последиците за икономиката от  политическите сътресения в страната вижте и чуйте в предаването Boom&Bust по телевизия и радио Bulgaria ON AIR в четвъртък ( 28 февруари) от 21.00 чaса. В студиото темата ще коментират финансистите проф. Христина Вучева и Любомир Дацов.

Повторението на предаването е в неделя от 18.30.

fallback
fallback