Парламентът ще обсъжда намаляване цената на тока

В момента имаме не само политическа криза, но и на държавността, смята Цецка Цачева.

23.02.2013 | 11:48
Парламентът ще обсъжда намаляване цената на тока
Парламентът ще обсъжда намаляване цената на тока

Още в понеделник ще бъде внесено предложение за промени в Закона за енергетиката, които да позволят намаляване на цената на тока, съобщи днес председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Според нея, въпреки че дните на този парламент били преброени, имало още важни решения да се свършат – поправки, свързани с енергийната ефективност, обсъждане забрана за строителство по Черноморието и сделката с дюните.

В програмата на парламента е включено още разглеждане на ратификация на споразумение с Швейцария за избягването на двойното данъчно облагане, спогодба за ратифициране, свързана с франкофонията, също ще бъде в дневния ред на парламента, уточни пред Дарик радио Цецка Цачева.

По повод оставката на правителството председателят е на мнение, че власт се давала от народа и когато поиска да си я върне обратно, Борисов показал достойно поведение. Недоволството срещу монополите, според Цачева, което изкарало народа на улицата. "В момента имаме не само политическа криза, но и на държавността.  "Дали е правилна постъпката на премиера или не, много е рано да се правят изводи".