МВР отрече за разследване срещу земеделския министър

Дянков не знае и ще търси информация от ОЛАФ по повод сигнал за нарушения с еврофондовете.

12.02.2013 | 17:40
МВР отрече за разследване срещу земеделския министър
МВР отрече за разследване срещу земеделския министър

Срещу земеделския министър Мирослав Найденов не се води разследване, съобщи днес Министерството на вътрешните работи, след като снощи излезе информация в медиите за проверка на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

Практиката на службата е да прави разследвания срещу фирми, а не срещу конкретни физически лица, уточняват още от ведомството на Цветан Цветанов. Същевременно от пресслужбата в Брюксел допълват, че обикновено проучвали всеки анонимен сигнал и не можели да съобщият официално дали се извършва проверка.

Относно твърдението, че разследването е дадено лично от генералния директор Джовани Кеслер, в писмото на пресаташетата на вътрешния министър се казва, че няма как да е знаел за сигнал, свързан с обществена поръчка, при посещението си в България през септември, след като месец по-късно е подписал началото на проверка.

Очаквам да науча днес дали ОЛАФ смята да предприема конкретни действия срещу министъра, заяви днес пред журналисти в Брюксел вицепремиерът Симеон Дянков. "Към този момент нямам информация, но като ресорен вицепремиер, ще е добре да знам дали има такива разследвания, макар и в първоначален етап".