Пловдивският панаир изваден от забранителния списък

Държавата в момента не участва пълноценно в управлението на дружеството, смятат управляващите.

07.02.2013 | 11:01
Пловдивският панаир изваден от забранителния списък
Пловдивският панаир изваден от забранителния списък

Пловдивският панаир е изваден от забранителния списък за приватизация, решиха днес депутатите с промени в Закона за приватизацията. С част от поправките, приети на първо четене преди две седмици, депутатите решиха да извадят и закъсалия оръжеен завод в Сопот с цел по-бързо намиране на нов собственик.

В момента държавното участие е поставено като един обикновен наблюдател, без да има право да свиква Общо събрание. Трябва да се намери най-добрата цена за държавния дял, каза от парламентарната трибуна Диан Червенкондев от ГЕРБ. Неговият съпартиец Красимир Велчев определи дебата по промените в закона "като цирк".

Предлагате това, което подарихте на частния собственик, сега държавата с парите на всички данъкоплатци да го изкупи на пазарна цена обратно, обвини левицата заместник-председателят на парламента Менда Стоянова.

Има дружества, които по характера на своята дейност не са чисто търговски, но имат обществени функции. Такъв е и Панаирът, който може да се развива с държавно участие, убеден е депутатът от Коалиция за България Георги Пирински.

Собственикът на мажоритарния пакет Георги Гергов коментира още в края на миналата година, че имало интерес през Българската фондова борса към държавния дял (49.63% от капитала), за него обаче имало значение кой ще му е съдружник.