Фандъкова иска двойна проверка на сметките за парно

В общинския съвет е внесен доклад с препоръки, депутати изслушват шефовете на "Топлофикация".

06.02.2013 | 09:21
Фандъкова иска двойна проверка на сметките за парно
Фандъкова иска двойна проверка на сметките за парно

Топлинните счетоводители да правят междинно отчитане на парното в София, поиска кметът на София Йорданка Фандъкова, след като стана ясно за допуснати от инкасатори грешки в декемврийски сметки. От общината са внесли за разглеждане в общинския съвет доклад с конкретни предложения за промени в работата на "Топлофикация".

Друга идея е фирмите за дялово разпределение предварително да информират абонатите по имейл за прогнозните дялове консумирана енергия. Освен това "Топлофикация“ да направи проверка преди да бъдат отпечатани фактурите.

Очаквам още през февруари дружеството да си провери топлинните счетоводители с месечните данни, преди да бъдат изпратени на хората, препоръча кметът.

От Асоциацията на топлофикационните дружества пък предлагат етажните собственици да решават дали да се отчита месечно или годишно парното, кой да извършва тази дейност и по какъв начин.

Работата на общинското парно е обект на дискусия за втора седмица в парламентарната икономическа комисия. Директорът Стоян Цветанов и неговият екип са подготвили подробен доклад с мерки, които смятат да предприемат за в бъдеще, за да не се допускат отново сгрешени фактури.