fallback

МВФ похвали Испания за приложените финансови реформи

Оздравяването на проблемните банки е в напреднал етап, коментират от международната институция.

04.02.2013 | 17:56

Международният валутен фонд похвали Испания за прилагането на реформите във финансовия сектор на страната. Оценката на финансовата институция е, че заложените реформи са почти напълно приложени, а оздравяването на най-нестабилните банки в страната е в напреднал етап.

„Програмата вече се изпълнява. Оздравяването на банките с малък капитал напредва, а решаващите реформи в испанския финансов сектор са били приети или планирани,” става ясно от разпространено от МВФ съобщение.

От финансовата институция препоръчват довършване на заложените реформи и постоянен надзор с цел постигане на трайно фискално възстановяване на страната.

След срещата си днес с испанския премиер Мариано Рахой Ангела Меркел подчерта, че има пълно доверие в способността на правителството да доведе стартираните промени докрай.

„Имаме отношения на пълно доверие с испанското правителство. Имам впечатление, че цялото испанско правителство работи за намаляване на безработицата и за провеждане на структурни реформи,” заяви Меркел на пресконференцията след срещата с Рахой, предаде Reuters.

fallback
fallback