fallback

425 милиона евросредства за регионалния туризъм?

Парите са заложени във финансовата рамка на Оперативната програма "Регионално развитие".

31.01.2013 | 18:11

България ще получи от Брюксел 425 милиона лева за развитие на регионалния туризъм и реклама на сектора, ако бъде одобрена финансовата рамка на Оперативната програма "Регионално развитие". Това стана ясно от презентацията на строителния министър Лиляна Павлова на конференцията "Лицето на твоя град". Общо 4.730 милиарда лева е сумата, за която се бори регионалното министерство, а дали ще я получи ще стане ясно през март, когато се реши каква ще е финансовата рамка на европомощта.

1.5 милиона българи вече се възползват от ремонтираните и модернизирани сгради в цялата страна по Оперативна програма „Регионално развитие”. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която представи лекция на тема „Интелигентни и устойчиви градове”.

София трябва да участва в Оперативна програма „Региони в растеж” през следващия програмен период 2014-2020 година със специална програма за енергийна ефективност на сградите, заяви и столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също участва в дискусията.

Повече по темата вижте от репортажа на Радинела Димитракова и оператора Радослав Илиев.

fallback
fallback