fallback

Борисов: Фискалната дисциплина ще се запази, ако ГЕРБ спечели изборите

Премиерът подчерта, че са надява усвояването на европейски средства да достигне 80%.

29.01.2013 | 17:43

Пред повече от 250 представители на американски компании, посланици и министри премиерът Бойко Борисов гарантира, че страната ни ще продължи да следва строга фискална дисциплина, която по думите му ще гарантира икономическия растеж. По време на форум, организиран от Американската търговска камара, той обеща ръст на брутния вътрешен продукт в случай, че ГЕРБ победи на предстоящите парламентарни избори.

"Бюджетният дефицит ще се запази, както и външният дълг, а брутният вътрешен продукт - ще се вдига. С едните сме едно семейство, а с другите- най-добри партньори", коментира Борисов, визирайки САЩ и Европейския съюз. Той допълни, че са надява размерът на усвоените европейски средства да достигне 80%. По този начин ще имаме основания да настояваме за повече средства през следващия програмен период от 2014 до 2020.

Премиерът Бойко Борисов не пропусна да отбележи, че е необходимо всички държави-членки на Европейския съюз да спазват Маастрихтските критерии. Борисов изтъкна редица икономически ползи за инвеститорите, ако предпочетат да развиват бизнеса си именно в България-ниски данъци и такси, добър кредитен рейтинг.

Борисов подчерта още, че страната ни не може да си позволи да строи нова ядрена централа и че усилията ще бъдат насочени към изграждане на седми блок в АЕЦ „Козлодуй“.

fallback
fallback