Google с 36% ръст на приходите в края на годината

Експерти отчитат увеличаване на платената реклама в търсачката на технологичната компания.

23.01.2013 | 17:49
Google с 36% ръст на приходите в края на годината
Google с 36% ръст на приходите в края на годината

Технологичните гиганти Google и IBM зарадваха с по-добри от очакваното резултати за четвъртото тримесечие и дадоха още поводи за увеличение на риск апетита сред инвеститорите. Общо 76 компании от състава на индекса S&P 500 са изнесли отчетите си до момента, като 72 от тях са успели да надскочат прогнозите на Wall Street.

Резултатите на Google обаче не само зарадваха инвеститорите, но повдигнаха и въпроса дали Facebook ще успее да се справи в директната борба срещу основния си конкурент.

Общите приходи на Google са скочили с 36% на годишна база през четвъртото тримесечие, а акциите на компанията се радваха на засилен инвеститорски интерес в часовете след редовната търговия. И въпреки че тенденцията за намаляване на цената за клик в мрежата на Google се запазва, платените кликания са се увеличили.

„Наблюдава се увеличаване на броя на платени кликания, което логично е положителна тенденция по отношение на приходите за компанията,“ коментира анализаторът от Greencrest Capital Макс Уолф. – „Вероятно ще видим ръст от 8-9% на тримесечна база и дори двуцифрен ръст-в случая от 35% на годишна база.“

Наред с увеличението на приходите за компанията Google представи нови идеи за продукти и разшити присъствието си в международен план.

Репортаж по темата вижте от видео файла.