fallback

Русия цели да стане водещ износител на храни според експерт

Путин предлага закон, с който да задължи руското семейство да има по три деца, коментира проф. Нина Дюлгерова.

18.12.2012 | 09:42

Основен приоритет за Русия следващото десетилетие е да се наложи освен на енергийния и на световния хранителен пазар, коментира в сутрешния блок на Bulgaria On Air проф. Нина Дюлгерова, която следи отблизо политиката на Кремъл. Според нея направеното преди дни деветдесет минутно изявление на президента Владимир Путин показало, че Федерацията поема нов курс както във вътрешната, така и на международната сцена.

Речта на държавния глава категорично показала, че страната рязко стяга коланите в икономиката, отчете Дюлгерова. Едно от исканията на Путин да се забрани на руските политици да имат чужди банкови сметки.

Друга препоръка към правителството е да обърне внимание на прираста. В тази връзка, Путин настоява със закон да се задължи всяко семейство трябва да има по три деца.

Външната намеса в руската политика също трябва да бъде ограничена, настоява президентът. "Директна или индиректна – намесата в нашата вътрешна политика е неприемлива".

Путин порица и законопроект на САЩ за налагане на санкции на руски държавни служители, обвинени в нарушения на човешките права. Според него това нарушава руско-американските отношения, като нарече законодателната инициатива "неприятелска" и "политизирана".

fallback
fallback