fallback

Гърция сваля данъците за богати чужденци

Управляващите планират да се издава разрешително за пребиваване за период от пет години за граждани от трети страни, които купят имот за поне 300 000 евро.

22.11.2012 | 16:03

Гръцкото финансово министерство обмисля възможността за въвеждане на данъчни преференции за богати чужденци, които решат да живеят в Гърция.

Идеята е заимствана от страни като Швейцария и Великобритания, където има подобни стимули, стана ясно от публикации в гръцки медии, цитирани от BBC.

Планира се чуждестранните граждани, избрали Гърция за постоянно пребиваване, да плащат данъци само за доходите, придобити в страната. Доходите от други страни няма да се облагат. Освен това се предвижда единна ставка за доходите на чужденците.

Друга идея на управляващите е да се издава разрешително за пребиваване за период от пет години за граждани от трети страни, които купят имот в Гърция за поне 300 000 евро.

Правителството обмисля пакет от мерки за подобряване на бизнес средата в Гърция и привличането на повече инвестиции. Очаква се предложенията за законодателни промени да бъдат внесени в парламента през декември.

fallback
fallback