11 милиона за Пловдив от софийския боклук през 2012

Част от парите ще бъдат използвани за довършване на Колодрума в Града под тепетата.

13.11.2012 | 18:04
11 милиона за Пловдив от софийския боклук през 2012
11 милиона за Пловдив от софийския боклук през 2012

До края на 2012 държавата ще изплати на община Пловдив 11 милиона лева, съобщи финансовият министър Симеон Дянков, цитиран от агенция Фокус.

Към началото на септември пловдивската община е получила 4.7 милиона лева за депонирания на сметището край Цалапица боклук на столицата. От общо договорената сума на стойност 26.5 милиона лева вече са изплатени 17.7 милиона лева, съобщи преди два месеца пловдивският кмет. Тогава той информира, че част от парите са използвани за преасфалтиране на  улици и булеварди. Към септември държавата е направила две плащания по договореното споразумение за  софийския боклук- един от 1.5 милиона лева и втори от 3.2 милиона лева. Вторият транш е изплатен в рамките на седем дни след подаване на искане към правителството, заяви пловдивският кмет Иван Тотев.

Днес финансовият министър информира, че ще бъдат отпуснати още 3.6 милиона лева, които ще бъдат използвани за доизграждане на Колодрума в Града под тепетата. Заповедта за отпускането на парите е подписана на 13 ноември и се очаква до края на седмицата парите да бъдат получени.

 „За следващата година сме планирали около 7 милиона,” коментира още Симеон Дянков.