fallback

Дянков: Бюджет 2013 ще претърпи минимални промени

Най-добрите стимули за икономиката са ниските данъци, бързото изграждане на инфраструктура и намаляването на административната тежест, коментира финансовият министър.

08.11.2012 | 17:36

Между първо и второ четене в парламента бюджет 2013 ще претърпи минимални промени, заяви пред журналисти финансовият министър Симеон Дянков. Промените ще включват увеличение на бюджета за образование с 20 милиона. 30 милиона лева ще бъдат отделени и за изграждане на детски градини. Други промени в законопроекта няма да бъдат подкрепени, заяви още вицепремиерът и министър на финансите.

Предимството на сегашното управление е, че успя да запази проведените от предходните правителства реформи, като остави непроменени ниските данъци например, и да създаде нови неща. Сред успехите на настоящото управление Дянков посочи подобряването на инфраструктурата.

По думите на финансовия министър най-добрите стимули за икономиката са ниските данъци, бързото изграждане на инфраструктура и намаляването на административната тежест.

В условията на икономическа криза България е сочена за пример с добрите си финансови резултати и стабилност, коментира още Дянков. Той допълни още, че България ще успее да настигне в икономическо отношение не само Гърция, но и Португалия и дори четвъртата по големина икономика в еврозоната -Испания. Причината за проблемите в европейските държави от периферията в момента е  неосъществените реформи, коментира Дянков, а конкретно за Гърция-дългогодишното социалистическо управление.

fallback
fallback