fallback

Борисов обеща да не пипа засега плоския данък

Бюджет 2013 бил "възможно най-добрият" на този етап, обобщи премиерът.

14.10.2012 | 16:00

Премиерът Бойко Борисов определи бюджета за следващата година като възможно най-добрия. "Сред приоритетите на държавата са културата, образованието, повече пари в спорта, в инфраструктурата", така министър-председателят подреди държавните харчове за 2013.

Борисов нарече плоския  данък „антисоциален“. Десятъка  не случайно го въведоха социалистите, защото е несоциален", коментира той изказването на финансовия министър от вчера, че при евентуален следващ мандат на ГЕРБ, може да бъде върнато прогресивното облагане.

Премиерът посочи, че в една Швеция около 70% от парите на работещите отиват за социална слабите, а в Германия процентът е 60. "В България това е 7%. Така че Станишев, като говори за социална държава, да каже защо са го въвели. То ни отиваше ние да го въведем и щяхме да го направим, ако я нямаше икономическата криза", допълни Борисов. Министър-председателят уточни, че за момента промяна няма да има, защото данъчната стабилност е много важна за бизнеса и инвеститорите.   По повод шествието на военните днес, на което бяха поставени искания да се запазят старите условия на пенсиониране, Бойко Борисов обобщи, че по времето на комунизма репресивният апарат на държавата е ползвал много привилегии.

fallback
fallback