Социалистите искат справка за отпуските на митничарите

Над 60% от служителите не са използвали отпуските си за 2010, твърди Емилия Масларова.

05.10.2012 | 11:05
Социалистите искат справка за отпуските на митничарите

Социалистите настояват Министерството на финансите да представи справка за използваните отпуски в Агенция "Митници", стана ясно днес по време на парламентарния контрол. Според данни, огласени от бившия социален министър Емилия Масларова, над 60% от служителите не са използвали отпуските си за 2010. Червеният депутат смята, че Главната инспекция по труда трябва да провери дали не са допуснати нарушения. Вицепремиерът пое ангажимент до седмица да предостави исканата справка.

По време на парламентарния контрол Дянков даде повече яснота защо иска да премести централата на Митниците в Русе. "Основната причина е заради одобрението на хората в града и възможностите на техническия университет, където има магистратура, свързана с работата на митническите служители".

По отношение на критиките, свързани с децентрализацията на институциите, вицепремиерът е убеден, че тя ще продължи – макар и поетапно. Държавата вече прехвърли в Пловдив част от чиновниците на Министерството на икономиката, които отговарят за туризма.