fallback

Виетнам има интерес към пристанищата

Бизнесът на страната иска да използва портовете ни за внос на стоки в Европейския съюз.

27.09.2012 | 15:11

Виетнам има интерес да използва българските пристанища при вноса на стоки за Европейския съюз, съобщи днес  заместник-председателят на националното събрание на социалистическата република Хуин Нгок Шън по време на среща с вицепрезидента Маргарита Попова. "За пръв път посещавам България, но тя не ми е непозната, защото за страната ви знаем много". По време на срещата гостът е подчертал, че дори и в условията на тежка икономическа криза Виетнам е запазил стабилност и е отчел икономически ръст от 5.9% през 2011 и очаква ръст от 5.2% за тази година.

Благодарение на доброто двустранно сътрудничество, може да се увеличи износът в областта на химическата, леката промишленост, машиностроенето и селското стопанство, смята Попова. България може да използва виетнамските, при износа на свои стоки за страните от Югоизточна Азия”, пък отвърнал виетнамският дипломат.

Преди ден стана ясно, че и китайците също гледат към пристанищната инфраструктура. По информация на лидера на ДСБ Иван Костов от азиатската страна са готови да вложат 560 милиона евро във варненското пристанище.

fallback
fallback