34% ръст на руски туристи от началото на 2012

Министерството на икономиката отличи руски туроператори.

21.09.2012 | 16:32
34% ръст на руски туристи от началото на 2012

Руските туристи за поредна година доказват, че България е привлекателна дестинация и желано място за почивка. От началото на годината до септември министерството на икономиката отчита 34 процента ръст на руснаци в сравнение със същия период на 2011, стана ясно след среща в Москва между ресорния заместник-министър Иво Маринов и председателят на Федералната агенция по туризъм на Александър Радков.

Днешната среща става само двайсетина дни, след фалита на руския туроператор Cherry Тur, след като обърка плановете на 250 души, пристигнали на българското Черноморие. Въпреки неприятния инцидент, Маринов и Радков определят летния сезон като успешен и вече гледат с оптимизъм към предстоящата зима.

Иво Маринов разговаря също с изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) Майя Ломидзе, с която са обсъдени техническите изисквания, на които трябва да отговарят българските бази за отдих на деца от Русия.

Заместник-министърът и посланикът ни в Москва Бойко Коцев отличиха с дипломи 10 руски туроператори, изпратили най-много туристи на почивка в България.