fallback

МВФ: Гърция може да получи отсрочка

Искаме да помогнем, но това ще се случи, само ако Атина убеди европейските си партньори, че е решена да изпълни поетите ангажименти, посочи френският министър на финансите.

14.09.2012 | 12:29

Гърция може да получи отсрочка, за да изпълни заложените от кредиторите цели, предадоха световните агенции.Според френския министър на финансите Пиер Московиси може да се прояви известна гъвкавост по отношение на Атина, стана ясно след срещата му с премиера Андонис Самарас.

За целта обаче Гърция трябва да положи значителни усилия и да не спира реформите. „Ако е налице воля за реформи, оставаме отворени за всички опции по гръцкия случай“, допълни френският министър на финансите.

От Международния валутен фонд също коментираха, че може да се удължи времето, за което страната трябва да изпълни фискалните си цели.

Искаме да помогнем, но това ще се случи, само ако Гърция убеди европейските си партньори, че е решена да изпълни поетите ангажименти, каза още Московиси.

По-рано през седмицата стана ясно, че правителството ще ускори набирането на средства от държавните активи, като даде под наем 40 острова за срок от 30 до 50 години.

fallback
fallback