fallback

Договорът за "Южен поток" да мине през парламента, иска Марин Димитров

Бившият син лидер настоява кабинетът да не бърза с подписването.

13.09.2012 | 08:47

Икономическата комисия в парламента и всички депутати трябва да се запознаят с инвестиционното споразумение за "Южен поток" преди да бъде подписано от кабинета дo 15 ноември, заяви тази сутрин по националната телевизия председателят на комисията Мартин Димитров. "Правителството да не бърза с подписването, а всички детайли по договора трябва да бъдат нашироко обсъдени".

Другото настояване на бившия син лидер е по време на преговорите за газопровода, управляващите да изчистят всички спорни моменти около претенциите на руснаците за АЕЦ "Белене". Димитров намирал връзка между готвения референдум на социалистите за атомната централа, който трябва да бъде обсъден в парламента другата седмица, а от друга страна - увеличения иск на "Атомстройекспорт" за 1 млрд евро. "В иска на руснаците няма подробна разбивка за пропуснатите ползи, за да видим на какво основание са заложили тази сума", коментира още съпредседателят на Синята коалиция.

Готвеният референдум е неоснователен. Социалистите искат обществото да се изкаже по тема, за която е некомпетентно, коментираха вчера водещи експерти от Движението за енергийна независимост. Това е корпоративен въпрос, а самият референдум е противоконституционен, смятат енергетиците и се заканиха да търсят правни аргументи за отмяна да допитването.

Късно снощи излезе информация, че руският президент Владимир Путин пристига на еднодневно посещение в България на 9 ноември. На четири очи Путин и Бойко Борисов ще изчистят противоречията за "Южен поток".

fallback
fallback