Добрев призова БСП да каже за инвеститора в "Белене"

Министърът определя референдума като "безплатно проучване за броя на гласоподавателите".

22.06.2012 | 12:25
Добрев призова БСП да каже за инвеститора в
Добрев призова БСП да каже за инвеститора в "Белене"

Енергийният министър Делян Добрев влезе в словесен дуел със социалистите по темата за потенциалния инвеститор и готвения референдум за АЕЦ „Белене“.

"Подписката на БСП за централата ми се струва като безплатно проучване за броя на гласоподавателите. Дано да не е така, а да имат истински мотиви за референдума", каза министърът, който не пропусна да отчете, че червените всяка седмица правели „трибунка" на тази тема и говорели едно и също.

Министърът отправи предложение към БСП, след като го знаят за потенциален инвеститор в Белене, да го поканят в парламента. "Говорят колко ще загуби държавата и как проектът е трябвало да се случи, а самите те бяха свидетели как три години ние правихме всичко възможно проектът да се случи".

Допитването на социалистите започна преди месец и до момента са събрали 180 000 подписа от необходимите 500 000. Ако няма „Белене“, страната е заплашена да остане без ядрена енергетика, каза бившият енергиен министър в Тройната коалиция Петър Димитров. Според него правителството продължавало да прави грешни стъпки, като последната е строежът на нови мощности в Козлодуй.