fallback

Швейцарската Credit Mediterranee купи 52% от "Петрол"

Предстои вписване в Търговския регистър и промени в ръководните органи на компанията.

19.06.2012 | 15:34

Базираната в Швейцария компания Credit Mediterranee е закупила 52% от акциите на „Петрол Холдинг“, съобщиха от дружеството. Информация за стойността на сделката обаче няма. От данните става ясно, че 47.5 на сто от продадените книжа са на Денис Ершов, а 5% на Александър Мелник. Другият собственик в „Петрол Холдинг” е Митко Събев, който притежава 47.5%.

Според информацията, предстои сделката да премине през всички законови процедури по вписване на новия собственик в Търговския регистър, след което ще има промени в ръководните органи на „Петрол Холдинг”АД и дъщерните дружества.

Credit Mediterranee е собственост на Кирсан Илюмжинов, бивш президент на Република Калмикия и председател на Международната федерация по шахмат.

Денис Ершов и Митко Събев от няколко години се борят за собствеността в “Петрол Холдинг”, като това бе съпроводено със съдебни дела и скандали. В борбата за надмощие Ершов обвиняваше Събев, че е източил от компанията 200 млн. лв., отправяха се жалби до прокуратурата, имаше извънредни общи събрания, смяна на ръководството и публично разменяни обвинения. Събев пък алармира за подаване на неверни данни в Агенцията по вписванията и поиска вписването на решенията да бъде спряно.

Последните данни към края на март сочат, че „Петрол Холдинг” притежава 55.48% от капитала на „Петрол“ АД, а „Нафтекс Петрол“ ЕООД държи 41.93% от дистрибутора на горива.

fallback
fallback