fallback

Нов фонд ще отпуска пари на София за инфраструктура

Край Женския пазар ще има паркинг, съобщи кметът Фандъкова.

30.05.2012 | 13:33

Нов фонд за градско развитие на София ще подпомага общинските дружества, частни инвеститори и публично-частни партньорства, които са започнали инфраструкторни проекти, но не им достигат средства. В регионалното министерство се проведе церемония, с която официално беше обявено създаването на фонда. Стартовият капитал е 50 милиона лева. Финансирането идва по линията JESSICA от оперативна програма "Регионално развитие" и фонда FLAG, уточни регионалният министър Лиляна Павлова.

Кандидатите могат да участват с проекти за изграждане на киносалони, търговски площи, пазари спортни съоръжения, индустриални зони и паркинги. Единствените условия са да имат идеен проект и бизнес план, уточни министърът.

Общинското дружество „Пазари Възраждане“ вече има готовност да кандидатства за ремонтиране на Женския пазар, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. До три месеца трябва да приключи работният проект, като в плановете са да бъде изграден паркинг.

Друг проект, който също се разработва в момента, е изграждане на спортна зала с ледена пързалка в район „Младост“ и изграждане на борса за цветя в ж.к „Сухата река“.

fallback
fallback