fallback

България ще развива приключенски туризъм

Министерството на икономиката ще си партнира с Международната асоциация за приключенски пътувания.

23.05.2012 | 16:12

България ще търси ниша на световната туристическа карта с приключенски туризъм. Министерството на икономиката ще си партнира с Международната асоциация за приключенски пътувания (Adventure Travel Trade Association), стана ясно след проведена среща между заместник-министъра на икономиката Иво Маринов и изпълнителния директор на асоциацията за Европа Кръстофър Дойл. Обсъдени са възможностите за по-атрактивно представяне на страната ни. Договорено е също представители министерството да участват за първи път на международното изложение Adventure Travel World Summit, което ще се проведе в Люцерн от 8 до 11 октомври 2012.

В България приключенският туризъм има вече утвърдена традиция и e повече познат като алтернативен туризъм, поясни специално за електронното издание на Bulgaria On Air председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов, който също е взел участие в срещата.

На изложението страната ни може да представи някои кътчета, незасегнати от урбанизацията. Такива например са селища в Родопите; райони в западна Стара Планина, където битът се е запазил, както преди век. Доста атрактивни са Рила и Пирин с минералните извори, или пък Розовата долина, смята Попйорданов.

fallback
fallback