fallback

Opel спира производството на Astra в Германия

Следващото поколение на модела ще се сглобява във Великобритания и Полша от 2015.

18.05.2012 | 14:13

Новата версия на Opel/Vauxhall Astra ще се произвежда в заводите на GM в Елсмир Порт (Великобритания) и Гливице (Полша), съобщиха от централата на компанията. Английската фабрика ще получи финансиране от около 150 млн. евро, които ще отидат за разширяване на производствения й капацитет. Очаква се от конвейерите там да слизат по 160 000 автомобила годишно, като междувременно ще бъдат открити 700 нови работни места. Същата инвестиция ще получи и локацията в Полша.

Сглобяването на новия модел ще започне през 2015, като двата завода ще работят на три смени и пълен капацитет. Освен модернизацията и назначаването на нови преки служители, Opel/Vauxhall възнамеряват да увеличат дела на местните доставчици и операции, необходими за производството на новия модел.

Производството на Astra в Рюселсхайм ще бъде преустановено в края на жизнения цикъл на настоящото поколение на модела. Въпреки това заводът ще продължи да работи на пълни обороти, като предстои да се установява кои модели ще се сглобяват там.

fallback
fallback