Opel спира производството на Astra в Германия

Следващото поколение на модела ще се сглобява във Великобритания и Полша от 2015.

18.05.2012 | 14:13
Opel спира производството на Astra в Германия

Новата версия на Opel/Vauxhall Astra ще се произвежда в заводите на GM в Елсмир Порт (Великобритания) и Гливице (Полша), съобщиха от централата на компанията. Английската фабрика ще получи финансиране от около 150 млн. евро, които ще отидат за разширяване на производствения й капацитет. Очаква се от конвейерите там да слизат по 160 000 автомобила годишно, като междувременно ще бъдат открити 700 нови работни места. Същата инвестиция ще получи и локацията в Полша.

Сглобяването на новия модел ще започне през 2015, като двата завода ще работят на три смени и пълен капацитет. Освен модернизацията и назначаването на нови преки служители, Opel/Vauxhall възнамеряват да увеличат дела на местните доставчици и операции, необходими за производството на новия модел.

Производството на Astra в Рюселсхайм ще бъде преустановено в края на жизнения цикъл на настоящото поколение на модела. Въпреки това заводът ще продължи да работи на пълни обороти, като предстои да се установява кои модели ще се сглобяват там.