fallback

Aurubis с 346 млн. евро печалба за полугодието

Собственикът на медодобивния комбинат в Пирдоп прогнозира несигурна втора половина на годината.

15.05.2012 | 13:31

Германската компания Aurubis, собственик на медодобивния комбинат в Пирдоп, отчете 346 млн. евро печалба преди данъчно облагане за първата половина на финансовата година 2011-2012. Това е с 12 млн. евро по-малко от същия период на предишната година.

Aurubis дава предпазлива прогноза за второто полугодие заради продължаващата несигурност в търговията с мед и медни продукти, породена от дълговата криза в Европа. Очакванията са от края на лятото да започне стабилизиране на пазара в Азия. Селскостопанският сектор и промишлеността създават предпоставки за повече реализирани сделки със сярна киселина. 

Компанията е собственик на 18 завода по цял свят. Тя е най-големият производител на мед и медни продукти в Европа, и вторият в световен мащаб.

Аурубис е водеща обединена група за производство на мед и най-голямата компания за рециклиране на мед в света. Ние произвеждаме около 1 милион тона катоди всяка година и от тях, разнообразие от медни продукти. Аурубис има около 6 300 служителя. 18 производствени обекта в Европа и САЩ, и обширна система за услуги и продажби за медни продукти в Европа, Азия и Северна Америка. Благодарение на нашата широка гама от услуги, ние се нареждаме сред глобалните лидери в нашата индустрия. Основната ни дейност е производството на медни катоди за пазара от медни концентрати, меден скрап и рециклиране на суровини. Те се преработват в рамките на Групата в отлети непрекъснати тънки пръти (тел), форми, прокатни изделия и слитъци, както и специална тел, произведени от мед и медни сплави. Ценните метали и редица други продукти, като сярна киселина и железен силикат, завършват нашия продуктов портфейл. Сред клиентите на Аурубис са компании от индустрията за полуготови медни продукти, енергетиката, електрониката и химическата индустрия, както и доставчици от секторите на възобновяемата енергия, строителството и автомобилния сектор.
fallback
fallback