Служителите от ОЦК готвят протест в София

Ако принуждаваме фалиралите собственици с насилие да извършват своята дейност - значи, че сме полицейска държава, коментира Борисов.

09.04.2012 | 15:23
Служителите от ОЦК готвят протест в София
Служителите от ОЦК готвят протест в София

(Обновена в 16:08)

Служителите от Оловно-цинковия комплекс в Кърджали готвят стачка пред Народното събрание на 11 април, съобщи националното радио. За пореден ден металурзите блокираха за час пътя между Кърджали и Хасково.

Ситуацията в завода остава трудна и спешно се търси нов инвеститор, коментира енергийният министър Делян Добрев.

Началниците на цеховете вече са подали заявления за напускане, съобщи лидерът на КТ "Подкрепа" в предприятието Анни Георгиев.

"Ако започнем да принуждаваме фалиралите собственици на фирми с насилие да извършват своята дейност, това значи, че сме полицейска държава. Фалитът се обявява от съда, а не от премиера", коментира по bTV Бойко Борисов и определи готвените протести като незаконни. "Ако искат да проявяват неподчинение, да го правят пред къщата на Захариев, нямат право да блокират пътища".

В края на миналата седмица вицепремиерът Симеон Дянков разкри, че трима кандидати са проявили интерес към ОЦК, а до две седмици трябва да има и конкретни резултати от преговорите. 

Продажбата на другото закъсало предприятие на Валентин Златев - "Горубсо Мадан", е финализирана. Новият управител Николай Вълканов заяви, че окончателното приключване на сделката ще стане най-рано след великденските празници.