fallback

Чиновници получили бонуси за местене на бюра

Агенцията за малки и средни предприятия е дала на служителите си допълнително над 127 000 лева.

05.04.2012 | 16:34

Агенцията за малки и средни предприятия е дала на служителите си над 127 хиляди лева премии, но не за работа по проект, а за местене на бюра и бояджийски услуги.

Най-големият бонус, от 25 600 лева, е отделен за длъжността "системен администратор", но от справката, предоставена на радио "Дарик" от СДС, не става ясно за колко души е тази сума. Също така не става и ясно по какъв критерий са формирани бонусите.

Шефката на агенцията Марияна Велкова е получила над 17 000 лева допълнителни възнаграждения, а общо със заплатата си за 2011 е получила над 43 000 лева.

Нейният заместник Нина Тодорова е взела допълнително на 14 000 лева, а шофьорите  - по 660 лева. Запитана дали смята да върне парите, Велкова категорично отвърна, че няма причини да го прави.

Докато чиновниците си раздавали бонуси, оперативната програма "Конкурентоспособност", за която агенцията е междинен разпоредител, продължава да буксува. Милиони левове от европейското финансиране по програмата е са отишли за това ведомство, като парите са похарчени за текущи нужди като нов автопарк, климатици, компютри, копирна техника и фотоапарати, показва справка в Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН). 

fallback
fallback