fallback

Шефът на НЕК поема Българския енергиен холдинг

Ще бъдат назначени и двама мениджъри, които ще отговарят за проектите „Южен поток" и „Набуко", заяви икономическият министър.

25.03.2012 | 11:48

Досегашният шеф на Националната електрическа компания Михаил Андонов ще оглави Българския енергиен холдинг (БЕХ), съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, цитиран от БНР.

В холдинга ще бъдат назначени и двама мениджъри, които ще отговарят за проектите „Южен поток" и „Набуко", съобщи още Добрев, но отказа да назове конкретни имена.

Министърът изрази увереност, че Андонов, който има продължителен опит в енергетиката,  ще се справи чудесно с координацията на българската енергийна политика.

Досегашният шеф на холдинга Йордан Георгиев е освободен от поста си още в петък късно вечерта. Според непотвърдена информация причината за отстраняването му е, че е бил приближен на предишния икономически министър Трайчо Трайков.

В БЕХ влизат осемте най-големи държавни енергийни дружества, сред които АЕЦ "Козлодуй", "Булгаргаз" и Националната електрическа компания. Холдингът представя страната ни в проектите "Южен поток" и "Набуко".

fallback
fallback