fallback

Делян Добрев обеща прозрачност за АЕЦ „Белене”

Новият министър няма да прави структурни промени в повереното му ведомство.

16.03.2012 | 14:46

„Позицията ми за АЕЦ „Белене” не се различава от досегашната на правителството. Решение за проекта в никакъв случай няма да се взима на тъмно”, заяви новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„Сигурно е, че няма да има единствено българо-руски проект. Трябва да вземем прагматично решение, а не да изпадаме в крайни чувства в едната или другата посока”, отбеляза Добрев.

От думите му стана ясно, че ще се иска по-дълъг срок за взимане на решение за бъдещето на атомната електроцентрала.

Относно назначението си Добрев призна, че снощи е научил, че името му се спряга за нов министър. От думите му стана ясно, че той е имал намерение да подаде оставка заедно с Трайчо Трайков, но в последствие разбрал, че няма критика към работата му.

„Има много какво да се направи в сферата на икономиката и туризма и мисля да съсредоточа повече от усилията си там. Проблемите в енергетиката всички ги знаем, заедно ще ги решаваме, но проблемите в икономиката си стоят и на тях трябва да бъде обърнато особено внимание”, подчерта Добрев.

Новият министър обясни, че трябва да се увеличат усилията за усвояването на европейските фондове и конкретно по оперативна програма „Конкурентноспособност”. „Чувствам се достатъчно подготвен, защото пет години преди да стана народен представител съм се занимавал с европейски фондове. Мисля, че там моя принос ще е съществен”, заяви Добрев.

Няма да има структурни промени в министерството. Не се предвижда създаване на нови агенции.  "Няма време за това, трябва да се съсредоточим в решаване на проблемите и в подкрепа на бизнеса”, посочи Добрев.

fallback
fallback