fallback

Audi ще наддава за Ducati

Германската компания иска да придобие мотоциклетния производител за около 850 млн. евро, съобщава британското списание CAR.

13.03.2012 | 10:58

Audi има намерение да купи затъналия в дългове мотоциклетен производител Ducati, пише британското издание CAR. Преди време председателят на борда на директорите на Volkswagen – Фердинанд Пиех – ясно заяви желанието си Ducati да се присъедини към голямото портфолио на концерна. Изглежда ръководството на германците е решило да излъчи именно Audi за главен купувач, заради мотоциклетната история на компанията от Инголщад с вече несъществуващите марки NSU и DKW.

Сделката с предполагаема стойност около 850 млн. евро ще осигури на Audi възможност за директна битка с кръвните врагове от BMW, които успешно развиват своя мотоциклетен клон. Очаква се 50-100 млн. евро директно да влязат в сметките на Ducatti, а останалите близо 800 млн. от сумата да покрият натрупани техни задължения.

В наддаването за Ducati ще се включи и индийската Mahindra, както и Mercedes с тяхното спортно подразделение AMG, които от 2010 са маркетинг партньор на Ducati.

fallback
fallback