fallback

Времето на Гърция изтича

Лидерите на Франция и Германия повториха за пореден път, че Атина ще получи финансова помощ от Европа, само ако изпълни поетите ангажименти.

06.02.2012 | 15:46

Лидерите на Франция и Германия завиха, че времето на Гърция за сключването на едно по-широко споразумение за преструктуриране на дълга й изтича, предаде Reuters.  Ангела Меркел и Никола Саркози повториха за пореден път, че Атина ще получи финансова помощ от Европа, само ако изпълни поетите ангажименти досега и извърши икономическите реформи, който са крайно наложителни.

"Ние искаме това споразумение", заяви Саркози. "Лидерите на Гърция поеха ангажименти и те трябва да ги спазват стриктно... Европа е място, където всеки има своите права, но и задължения. Времето им изтича, и гърците трябва да сключат това споразумение", заяви той на съвместната пресконференция с Ангела меркел, след годишната среща на министри от двете страни.

"Ние искаме Гърция да остане в еврозоната. Това е общото становище и на двама ни", заяви германският канцлер Ангела Меркел. "Но искам също така да бъде ясно, че няма да има нито една нова програма за Гърция, ако не бъде постигнато споразумение с "тройката"... Всичките тези, които носят отговорност в Гърция, трябва да знаят, че ние няма да се отречем от тази си позиция", обясни канцлерът.

fallback
fallback